«

»

nov 01

Cairoli ralizott

A 9-szeres világbajnok második szenvedélye a ralizás. Idén sem hagyta ki a holtszezonban. Először vezetett Skodát, de egy baleset miatt fel kellett adnia a versenyt. (Hegyi András)

Antonio Cairoli, ahogy szokása, idén is nagyon elfoglalt a holtszezonban. Jövő héten, november 13-án jelenik meg az önéletrajzi könyve. A könyv címe „Gyorsaság, Sár, Dicsőség. Egy élet a motokrosszért.” A 267 oldalas könyv, emellett plusz 16 oldal melléklet is található a könyvben, az első teljes önéletrajz mindenidők egyik legjobb krosszosáról. A rengeteg promóciós tevékenysége mellett pedig Cairoli természetesen mindig szakít időt arra a ralizásra is, amely a motokrossz után a második legfontosabb szenvedélye.

Annak ellenére is, hogy nincs elég ideje a tesztelésre, Cairoli immár hosszú évek óta mindig részt vesz a holtszezonban rali versenyeken is. Így volt ez az elmúlt hétvégén is. A szülőföldjén, Szicílián ralizott, ahol a Tindari-ralira nevezett be.
A kétnapos eseményen – amely aszfalt rali volt, és amely részben áthaladt Cairoli szülővárosán, Pattin is – , egy számára új autóval debütált. Az elmúlt években Citroen és Hyundai volánja mögött ralizott. Idén viszont egy Skodával, egy Skoda Fabia R5-tel versenyzett. Az első 2 etapon mindkétszer a 7. helyen végzett. A 3. etapon viszont nem volt szerencséje, egy baleset miatt ki kellett állnia. Cairoli szerencsére nem sérült meg.