«

»

nov 12

Nagl csapatot keres

A német Max Nagl sorsa bizonytalan lett. Egyáltalán nem biztos, hogy jövőre láthatjuk a motokrossz vb-n. (Hegyi András)

Az olasz TM bejelentette, hogy 2019-ben már nem indul az MXGP-ben. A kicsiny olasz márka úgy döntött, hogy inkább az enduro és a szupermoto szakágakra koncentrál, amelyekben sokkal sikeresebb a motokrosszhoz képest. Ez a döntés pedig azt is jelenti, hogy a német sztár Max Nagl csapat nélkül maradt. Azonban a 31 éves Nagl még reménykedik abban, hogy talál magának csapatot jövőre.

„ A hír igaz. A TM kivonult az MXGP-ből. Jelenleg több csapattal is tárgyalok, hogy 2019-ben versenyezhessek. Nagyon motivált vagyok, és nem érzem úgy, hogy vissza kellene vonuljak. Azonban a legnagyobb valószínűség szerint a teljes vb-szezont nem tudom majd teljesíteni.” – nyilatkozta Nagl, az elmúlt két évtized egyik legnagyobb német motokrossz sztárja, aki 2003-ban debütált a vb-n, amelynek 2004 óta állandó tagja. Nem árulta el, hogy mely alakulatokkal egyeztet, azonban az szinte biztos, hogy a tengerentúli nagydíjakon nem fog részt venni.

Nagl 2018-ban a gyári TM csapat tagja volt az MXGP-ben. A 20 fordulós vb-n a 16. helyen végzett az összetettben. A legjobb eredménye egy 7. hely volt, amelyet az olaszországi Lombardiai GP-n szerzett. A 2009-es vb-második és 9-szeres nagydíjgyőztes Nagl 6 nagydíjat ujjsérülés miatt kénytelen volt kihagyni.