«

»

máj 26

Cairoli elégedett

Amióta a 8-szoros világbajnok ráült a 450-es KTM-re, folyamatosan nagydíjgyőzelmeket arat. Nem volt könnyű versenye a Brit GP, de teljesen megérdemelten szerezte meg a 74. nagydíjgyőzelmét.  (Hegyi András)

„Nagyon elégedett vagyok a hétvégémmel. Egy nagyon pozitív nagydíj volt. Előbb nyertem a kvalifikációs viadalon, majd az 1. futamban egy nagyszerű győzelmet arattam, míg a 2. futamban a 3. hellyel is begyűjtöttem a nagydíjgyőzelmet. Egyre inkább úgy tűnik, hogy helyes volt a választásom azzal, hogy szezon közben átültem a 450-es gépre. Egyelőre nagyon elégedett vagyok a váltásommal.”

Cairoli meg is indokolja, hogy miért. „Ebben a szezonban a vb színvonala magasabb lett valamivel, valamint a pályák is módosultak a múlthoz képest. Azaz sokkal több érv szólt a 350-es gép ellenében, mint mellette. Nagyon elégedett vagyok, hogy megléptem ezt a változást. Ez volt a helyes döntés!”

Cairolinak pedig nagy segítségére volt a 450-es gép Angliában is. „Már a leintett futam és az újrarajtoltatott 1. futam is jól sikerült. Jól éreztem magam a motoron Davide Guarneri balesete előtt is. Majd az új futamban még jobb voltam. Elkaptam a rajtot, végig nagyon jó iramot tudtam diktálni. Simán nyertem. A 2. futam elején viszont nagyon hamar buktam a 4. helyről. Egy vizes részen kimentem az ívről és elment a motorom eleje. Egy teljesen átlagos bukás volt. Visszacsúsztam a 8. helyig, ahonnan nem volt könnyű felzárkózzak. Nehéz volt! El is fáradtam, de sikerült a 3. helyig előrejönnöm.”

Cairoli 2007, 2008, 2011, 2012, 2014 után nyert ismét Nagy-Britanniában, amellyel a Brit GP történetének a legsikeresebb versenyzője lett. „Angliában mindig is szerettem versenyezni. Egyike azoknak a helyeknek, ahová nagyon szeretek ellátogatni. A közönség nagyszerű és mindig nagyon lelkes. Az pedig külön öröm, hogy a múlt legendáit meg tudtam előzni. Nagyon nagy dolog ilyen eredményeket elérni!”