«

»

máj 30

Villopoto kihagyja a Francia GP-t is

Az lett volna a meglepetés, ha az amerikai versenyző versenyezne a hétvégi nagydíjon. Egyelőre senki sem tudja, mikor térhet vissza. (Hegyi András)

Sok hiányzója van a vb 8. fordulójának, a Francia GP-nek, amely 2009 után tér vissza Villars sous Ecot-ba, ahová 5. alkalommal látogat el az egyéni vb. Különösen a királykategóriában, az MXGP-ben nagyon foghíjas a mezőny. A brit Jake Nicolls még mindig nem gyógyult fel a csuklósérüléséből, amelyet a szezon előtt szenvedett el. Az olasz Davide Guarneri még nem vállalja a motorozást az egy héttel ezelőtti horrorisztikus bukása után. Ugyebár miatta kellett leinteni az 1. futamot a Brit GP-n. A portugál Rui Goncalves is a Brit GP-n sérült meg. A bordatörései és a mellkasi sérülései miatt nem indul Franciaországban. Tommy Searle még nem épült fel a kulcscsonttörése után, aki még a Spanyol GP-n szenvedett balesetet. Kevin Strijbos az ujjsérülése miatt a Brit GP után a Francia Nagydíjat is kihagyja. A gyári suzukis egy belga nemzetközi viadalon sérült meg. A legnagyobb hiányzója az MXGP-nek azonban továbbra is a 10-szeres amerikai bajnok Ryan Villopoto!

Villopoto neve ugyan folyamatosan fenn van a nagydíjak előzetes nevezési listáin, ám a gyári kawasakis továbbra is folyamatosan kihagyja a nagydíjakat. Immár az egymás utáni negyedik nagydíjon nem fog rajthoz állni. Az Európa, a Spanyol és a Brit GP után a Francia Nagydíjon sem versenyzik. Egyértelműen lassan halad a felépülése. Igaz ez nem is meglepetés, hiszen hátsérülésről, gerincsérülésről van szó. Emiatt leginkább nagy csend van Villopoto körül.

Amerikából csak olyan hírek terjedtek el, amelyek szerint az a hír, hogy nincs hír Villopotoval kapcsolatban. Senki sem tudja, hogy mikor lesz képes újra motorozni a vb-n!