«

»

máj 31

Thunder Valley tények, 250MX

Hegyi András írása

Martin

A tavalyi bajnok Jeremy Martin azonnal javított a 2. fordulóbeli betlije után. Ugyebár Glen Helenben a yamahásnak mindkét futamban gondjai voltak a rajtoknál – előbb szerelni kellett a motorját, majd bukott -, amiért csak a 7. helyen végzett. Most szombaton viszont Thunder Valley-ban az idei legjobb teljesítményét nyújtotta. Idén először duplázott. Mindkét futamban fölényes rajt-cél győzelmet aratott. Mindkét futamban közel 19 másodperces előnnyel győzött. Míg mindkét futamban övé volt a leggyorsabb köridő. Martin első ízben vette be Thunder Valley-t, 2014-ben a 3. helyen zárt itt. Martin a sikerével pedig azonnal visszavette az összetett első helyét is.

Yamaha

A Colorado-állambeli magaslati pályán Thunder Valley-ban 2005 óta rendeznek viadalokat folyamatosan. 2005 és 2014 között csak a Kawasaki és a Honda volt képes győzelemre. Azaz a Yamaha először diadalmaskodott a pályán.

Osborne

Egyáltalán nem volt biztos, hogy a gyári husqvarnás Zach Osborne el tud-e indulni most szombaton. A 2. fordulóban ugyanis volt egy durva bukása. Aztán mégis vállalta a versenyzést és a pályafutása legjobb eredményét érte el az amerikai motokrosszban. Az egykori vb-menő a 250-es Nationalben eddig csak 3. helyekre volt képes. Most szombaton viszont első ízben a 2. helyen zárt. Egy nagyon kiegyensúlyozott motozással. Mindkétszer jól startolt. Az 1. futamban az utolsó körben szerezte meg a 2. helyet. Míg a 2. futamban magányosan lett harmadik.

Cianciarulo

A 19 éves Adam Cianciarulo begyűjtötte a karriere első dobogós helyezését a Nationalben. A kawasakis 2013-ban mutatkozott be a 250-es Nationalben, de képtelen volt a dobogóra. Míg tavaly sérülés miatt nem versenyzett. Cianciarulo két kiegyensúlyozott motorozással szerezte meg a 3. helyet. Az 1. futamban a 9. helyről zárkózott fel, a hajrában pedig elvesztette a 4. helyért folyó párbajt a hondás Christian Craig ellenében. A 2. futamban viszont többszörösen is javított Cianciarulo. Jobban rajtolt. Míg a hajrában immár megszerezte a 4. helyet Craig csapattársa, Jordan Smith ellenében. Cianciarulo a dobogója ellenére még nem igazán versenyképes az idei szezon legjobbjaival. Nagyon látszik rajta, hogy több mint egy évet kihagyott a sérülései miatt. Erőnlétileg még messze van a legjobb formájától. A Kawasaki ennek ellenére elégedett lehet. 2011 után fordult elő újra, hogy egy 250-es National szezonban két kawasakis is dobogóra állhasson. Cianciarulo mellett Christopher Alldredge is érmes volt már a kawasakisok közül. 2012 és 2014 között csak Blake Baggett volt az egyedüli kawasakis dobogós. Mitch Payton, a Pro Circuit Kawasaki főnöke tehát reménykedhet a Kawa új generációjában!

Musquin

Nagyon nem volt jó napja se a KTM-nek, se Marvin Musquinnek a 250-ben. A KTM és Musquin idén először lemaradt a dobogóról. Musquin az 1. futamban a 2. helyről bukott nagyon durván. Megsérült, ahogyan a motorja is. Ennek dacára a 14. helyen célba ért. Míg a 2. futamban nagyon magabiztosan lett második. De így is csak a 7. hely lett az övé, amivel az összetettben megint üldöznie kell a yamahás Jeremy Martint. A legjobb KTM-es Jessy Nelson lett, aki a 4. helyen zárt. Az 1. futamban a 3. helyen végzett, ellenben a 2. futamban nagyon visszaesett. Sokáig újfent a 3. helyen motorozott, de csak a 7. helyen intették le. Musquin csapattársa, Justin Hill viszont el sem rajtolt. Még az edzésen bukott, agyrázkódást szenvedett.

  1. futam

Rajt: Jeremy Martin kapta el a legjobban a startot.

Vezetett körök: Martin rajt-cél győzelmet aratott. Mind a 16 körben csak ő vezetett.

Leggyorsabb kör: Martinnak 2:13.707-et mértek.

  1. futam

Rajt: Ismét Martin hozta el a rajtot.

Vezetett körök: Ismét rajt-cél diadalt aratott Martin. Mind a 16 körben ismét csak ő haladt az élen.

Leggyorsabb kör: Martinnak 2:15.776-ot mértek.