«

»

jún 30

Cairoli gyorsaságizó?

A 8-szoros világbajnok nem tartja elképzelhetetlennek, hogy egyszer talán a gyorsasági szakágban kössön ki. (Hegyi András)

Az elmúlt hétvégén rendezték meg a gyorsasági motorkerékpáros vb, a MotoGP holland fordulóját Assenben, amely a világ egyik motoros szentélye, ahová idén először a motokrossz vb is ellátogat. A legendás helyszínen augusztus 30-án tartják meg a Holland Nagydíjat. Az vb vadonatúj helyszínének a bemutatója pénteken volt, ahol a 2014-es szezon két világbajnoka, a francia Jordi Tixier és az olasz Antonio Cairoli volt a díszvendég. Cairoli, aki MotoGP 3. szabadedzését a pálya mellől nézte végig, pedig nagyon meglepő kijelentést tett.

„Hogy elképzelhetőnek tartom a jövőmet a gyorsasági szakágban? Sosem lehet tudni! Nagyon szeretem a gyorsasági versenyzést, azonban nagyon sok gyakorlás kell hozzá. Egyelőre a motokrosszra koncentrálok, aztán majd meglátjuk.” – nyilatkozta nagyon sejtelmesen Cairoli, aki ugyebár idén lesz 30 esztendős. Azaz elméletben már nagyon nehéz elképzelni, hogy vadonatúj karriert kezdjen gyorsaságizóként. Azonban Cairoli lehet, hogy mégis belevághat. Egyfelől a jelenlegi munkaadója, a KTM a gyorsasági vb-n is az egyik főszereplő, míg Cairoli nagyon jóban van a Doktorral, a 9-szeres világbajnok Valentino Rossival, mindenidők egyik legjobb gyorsaságizójával, aki az elmúlt szombaton a 111. nagydíjgyőzelmét aratta Assenben.

Azaz Cairoli számára meglenne az esetleges támogatói háttér is.