«

»

jún 30

Túl veszélyes pályák?

Cairoli után az új sztár, Febvre is éles kritikákkal illette az idei pályákat. Kiemelve, hogy idén a pályák túl veszélyesek és rosszul előkészítettek lettek. (Hegyi András)

A motokrossz egy nagyon balesetveszélyes sportág. Azonban idén még az átlagosnál is több baleset történt már. A balesetek pedig főleg azért nagyon feltűnőek, mert nagyon sok sztár sérült már meg az idei szezonban.

Az MXGP-ben megsérült Antonio Cairoli, Ryan Villopoto, Max Nagl, Clement Desalle, Davide Guarneri, Filip Bengtsson, Rui Goncalves, Xavier Boog, Steven Frossard, Tommy Searle, Ken De Dycker, Nathan Watson, Jake Nicolls és Tyla Rattray, míg az MX2-ben Jeffrey Herlings, Dylan Ferrandis, Thomas Covington, Christopher Valente, Mel Pocock, Alekszandr Tonkov és Petar Petrov szenvedett súlyos sérüléseket. A sérülésekért a versenyzők elsősorban a pályákat okolják.

Idén először Cairoli fakadt ki a Francia GP-n. A 8-szoros világbajnok szerint idén az európai pályák túl veszélyesek lettek, ráadásul a szervezők nagyon hanyagul, nem megfelelően készítik elő azokat. A Német Nagydíjon is több MXGP sztár megszólalt a pályákkal kapcsolatban. A királykategória új listavezetője, a francia Romain Febvre teljesen egyet értet Cairoli vádjaival.

„A Német Nagydíjon nagyon sok sérüléssel járó baleset történt, amelyek többsége nem a versenyzők hibájából következett be. A szezon elején a tengerentúli pályák nagyon jól voltak előkészítve. Európába visszatérve azonban egészen más a helyzet. A pályák veszélyessé váltak, nincsenek megfelelően előkészítve. Sokkal jobban elő kellene készíteni a pályákat. A Német GP-n is rengeteg hiba történt. Egyszerűen túl lett locsolva a nyomvonal mindkét futamban. Emiatt nagyon veszélyessé volt, hiszen nem minden ív lett belocsolva, amiért a vizes részeket elhagyva óriási lett a kockázat.”