«

»

Júl 28

Guarneri a Hatnaposon

A Nemzetek Krossza után a legfontosabb enduro versenyen, a Nemzetközi Hatnaposon is elindul az olasz válogatottban Davide Guarneri. (Hegyi András)

Az MXGP-menő Guarneri debütál a máig létező legrégebbi világbajnokságon, az 1913 óta létező Nemzetközi Hatnaposon. A 30 éves krosszos eddig 5 alkalommal indult a motokrossz csapatvilágbajnokságon, ellenben az enduro csapatvilágbajnokságon idén szeptemberben fog debütálni. A 89. Hatnapost a szlovákiai Kassán rendezik meg idén. Csak nagyon kevés motoros mondhatja el magáról, hogy a Nemzetek Krosszán és a Hatnaposon is képviselhette hazája válogatottját!

Az elmúlt több mint egy évtizedben nagyon sok egykori olasz krosszos költözött át az enduroba, akik közül többen olyan sikeresek lettek, hogy bekerültek az olasz válogatottba is. Elég megemlíteni Alessandro Zanni, Fabrizio Dini, Alessandro Salvini, Deny Philippaerts és Manuel Monni nevét. Monni idén is indul a Hatnaposon, ahol már negyedszerre képviseli Olaszországot. Guarneri viszont idén először kapott meghívót. Ami igazi szenzáció, hiszen a többszörös nagydíjgyőztes krosszos eddig nem igazán volt kapcsolatban az enduróval. A TM gyári versenyzője az E2-es kategóriában indul Kassán.