«

»

aug 27

Nehéz helyzetben a belgák

Desalle és De Dycker után Strijbos is lesérült. Azaz a belga válogatott olyan helyzetben várhatja a csapat vb-t, mint 2011-ben, amikor szintén rengeteg nagynevű belga krosszos nem indulhatott sérülés miatt a Nemzetek Krosszán. (Hegyi András)

Kevin Strijbos az idei 3. súlyos sérülését szenvedte el. Márciusban csuklóműtéten esett át, amiért 3 nagydíjat kénytelen volt kihagyni. Aztán májusban megsérült a jobb hüvelykujja, amiért 2 nagydíjon nem indulhatott. Míg az elmúlt hétvégén Mantovában rásérült a jobb hüvelykujjára. Szalagszakadást szenvedett, már meg is operálták. Ez pedig két dolgot jelent. Strijbos idén már nem motorozik a vb-n, ahogyan a Nemzetek Krosszán sem, ahová ugyebár előzetesen meghívót kapott a belga válogatott tagjaként. A szintén sérült Clement Desalle és Ken De Dycker után tehát Strijbos a harmadik belga sztár, aki nem lesz ott a csapat vb-n.

2012 és 2014 között nagyon sikeresek voltak a belgák. Egy győzelem és két második hely volt az eredménylistájuk. Idén azonban nagyon meggyengült a belga válogatott. Azaz olyan helyzetben van, mint 2011-ben. Négy éve szinte az összes belga sztár sérült volt. Sérült volt Desalle, Steve Ramon, De Dycker és Jeremy Van Horebeek is. A sztárjaikat pedig nem tudták pótolni a belgák, akik csak az 5. helyen végeztek a csapat vb-n, ahol idén is nagyon nehéz lesz a dobogóra állnia a belga válogatottnak. Hiszen egyelőre még az is gond, hogy ki legyen a kieső Strijbos helyettese. Elsősorban három nevet lehet hallani. A yamahás Brent Van Doninck, a szintén yamahás Damon Graulus, vagy a hondás Jens Getteman lehet a befutó Van Horebeek és Julien Lieber társaként.