«

»

aug 29

Horvátok: Leljak, Jaros, Kelava

Három generáció alkotja a horvát válogatottat idén. A 32 éves Marko Leljak, a 26 éves Matej Jaros és a 18 éves Matija Kelava képviseli Horvátországot a csapat vb-n. (Hegyi András)

Tavalyhoz képest két helyen is kicserélődött a horvát válogatott. 2014 után csak a veterán Leljak kapott ismét meghívót a Nemzetek Krosszára. Jaros 2013 után szerepel ismét, míg Kelava debütál a csapat vb-n.

Marko Leljak a horvát motokrossz történetének az egyik legnagyobb neve. A KTM-es az 5. csapat vb-jére készül 2003, 2004, 2009 és 2014 után. Leljak jelenleg vezeti a horvát Open bajnokságot, amivel párhuzamosan idén motorozik az Open Európa-bajnokságban is. Leljak a csapat vb-n az MXGP-ben indul.

A kawasakis Matej Jaros a második csapat vb-jére utazik el 2013 után. Jaros idén Leljak legnagyobb ellenfele a horvát Open bajnokságban, míg Leljakhoz hasonlóan ő is résztvevője az Open Eb-nek.

A 18 éves Matija Kelava az egyik legnagyobb horvát tehetség. Idén vezeti az MX2-es horvát bajnokságot. A KTM-es krosszos  először indul a Nemzetek Krosszán, ahol az MX2-ben versenyzik majd.