«

»

aug 30

Cairoli indul az USA-ban!

A szezonzárón ott lesz a 8-szoros világbajnok. (Hegyi András)

Az új holland pályán, Assenben (fantasztikus, ahogyan átalakították a gyorsasági szentélyt motokrossz pályává!) rendezett nagydíjra elutazott a jelenleg sérült 8-szoros világbajnok Antonio Cairoli is. Egyfelől jelen volt a csapat vb-n résztvevő olasz válogatott szombati hivatalos bemutatóján, másrészről egy nagyon fontos bejelentést is tett.

„Bár még nem vagyok teljesen egészséges, azonban a vb szezonzáróján, az Amerikai Nagydíjon mégis rajthoz állok. Elsősorban tesztelni akarok, hogy számos technikai újdonságot kipróbálhassak a 2016-os szezont illetően.”

A sérült szicíliai tehát 5 kihagyott nagydíj után fog szerepelni ismét a vb-n idén. Egyértelműen sokkal nagyobb lesz így az Amerikai GP presztízse! Az USA-ba 2011 után tér vissza ismét a világbajnokság.

A gyári KTM-es Cairoli pedig Assenben az olasz válogatott bemutatóján azt is elmagyarázta, hogy miért nem indul idén a Nemzetek Krosszán.

„Amikor az olasz szövetséggel tárgyaltam a csapat vb-ről, akkor még nem tudtam, hogy lesz-e műtétem vagy sem. Azaz teljesen bizonytalanságban voltam. Most ugyan már szerencsére tudom, hogy nincs szükség operációra és hamarosan ismét motorra ülhetek, azonban nem akartam zsákbamacskát árulni. A csapat vb nem egy egyéni verseny, hanem egy csapat viadal, amelyen én nem tudtam volna a maximumot nyújtani, mivel nem vagyok a legjobb formámban. Épp ezért sokkal tisztességesebbnek tartottam azt, hogy lemondjam a válogatottságot.”