«

»

okt 15

Stewart sikeres visszatérése

Több mint egy év után versenyzett ismét James Stewart. A visszatérése nagyszerűen sikerült, hiszen 2014-hez hasonlóan újra megnyerte a Red Bull Straight Rhythm viadalt.(Hegyi András)

  1. október 4. James Stewart megnyeri az első ízben megrendezett Red Bull Straight Rhythm viadalt, amely egy félmérföldes, csak egyenesből álló szuperkrossz verseny. 2015. október 10. Stewart, egy sokkal erősebb mezőnyben, Ryan Dungey és Ken Roczen ellenében, ismét diadalmaskodott a Red Bull Straight Rhythm viadalon. Pedig ugyebár Stewart a két győzelme közötti időszakban nem is versenyezhetett! Hiszen doppingvétség miatt eltiltották. Stewart a profi karriere leghosszabb kényszerpihenőjét volt kénytelen letölteni. Több mint 12 hónap távollét a versenyzéstől. Se szuperkrossz bajnokság, se National. Most mégis megmutatta, hogy ő még mindig éhes a sikerre és még mindig képes a győzelemre. A Stewart-korszaknak tehát még egyáltalán nincs vége, a karriere alatt harmadszorra tudta megvédeni a címét.

2006-ban és 2007-ben szuperkrossz világbajnok volt, míg 2008-ban és 2009-ben a Las Vegas-i US Openen nyert egymás után kétszer. Mostani címvédése azonban mégis más. Amikor címvédő lett a szuperkrosszban és duplázott a US Openen, akkor a pályafutása csúcsán volt. Idén viszont a pályafutása mélypontjára jutott, hiszen a profi karriere alatt első ízben kellett kihagynia egyszerre a szuperkrosszt és a Nationalt.

Stewart azonban jött, látott és győzött, és mindenkinek megmutatta, hogy ő még mindig képes hatalmas bravúrokra.