«

»

okt 16

Hegylakó Kupa negyedszer

A Kaposvár melletti Zselckislaki Sportcenrumban a Németh Motocross Suli és a Center Motorsport Klub közös rendezésében október 23.-án, pénteken kerül sorra az idei motocross versenyszezon zárófordulója.

A Hegylakó Kupa futama egy különleges versenyforma, mely a magas szintű motoros tudás mellett szinte hihetetlen fizikai megpróbáltatást jelent a versenyzők számára. Ugyanis az álló motorral történő rajtot követően egy óra kemény versenytempó után következik a futam azon szakasza, amikor minden körben az utolsó versenyző kiesik és a végén egy marad: a győztes!

2011-ben az első verseny dobogóján Szvoboda Bence, Nagy Alex, Kerner László ünnepelhetett, második alkalommal viszont Szőke Márk volt a győztes, a 2. és 3. helyen nem történt változás. A hatalmas vándorserleget először Szvoboda őrizhette, ami aztán Szőke Márk birtokába került. Kíváncsian várjuk, hogy ki lesz a gazdája a jeles trófeának a negyedik verseny után.

Az idei rendezvényen szintén több élversenyzőknek szurkolhatunk, az országos bajnokság két bronzérmese, Szőke Márk (MX1) és Nagy Alex (MX2) mellett első alkalommal áll rajthoz Zsigovits Norbert, aki idén a német Cross Country bajnokság ezüst érmét szerezte meg.

A Magyar Motorsport Szövetség is kellően értékelte az eddigi színvonalas rendezéseket és október 23.-án az idei Junior Bajnokság záró fordulója is bekerült a programba. Az 50, 65 és 85 köbcentis kategóriák szintén éles küzdelmeket igérnek, hiszen ez az utolsó alkalom, amikor még változhat a bajnoki sorrend.

A főrendező. id.Németh Kornél így nyilatkozott: “- Nagy öröm számomra, hogy ezt a rendkivül nehéz versenyformát milyen sokan vállalják és nem csak élversenyzők, de amatőrök is bátran a rajtgép mögé állnak. Örülök annak is, hogy a junior bajnoki futamokkal bővült a programunk. Nagy verseny lesz, az eredmények döntőek lehetnek az éves bajnokság végelszámolásánál. Izgalommal várom a fordulót, hiszen számos tanítványom szerepel az élcsoportban, ezért akár a Németh Motocros Suli “vizsgaelőadásának” is tekinthetem a futamokat.”

A rendezvény egyik nagy látványossága lesz a freestyle bemutató, a Toto Team motoros akrobatáinak lélegetelállító mutatványai feledhetetlen élményt igér. A rendező szervez még egy könnyebb feltételű versenyt a környékbeli motorozást kedvelő amatőröknek 2×15 perces futamidővel, melyen a helyszínen váltott napi liceccel is részt lehet venni.

Az edzésekre de. 9, a versenyekre 12 órakor kerül sor a 67 es út mellett található zseliclaki sportpályán.