«

»

okt 23

Simpson új csapatban

A jelenlegi legjobb 450-es brit krosszos marad a KTM-nél, azonban már egy új alakulatban, a brit Wilvo Forkrent KTM-nél versenyzik 2016-ban. Hegyi András)

A 27 éves skót krosszos több ajánlatot is kapott. Megkeresték a Suzukitól és a Husqvarnától is. Ám Shaun Simpsont nagyon hamar meggyőzte a KTM arról, hogy maradjon. Simpson idén az utolsó 4 nagydíjon már gyári motort kapott a KTM-től, míg az amerikai bajnokságban is gyári támogatásban részesült az osztrák márkától, amely jövőre kiemelt versenyzőjeként fogja segíteni. Ugyan nem lesz a gyári csapat tagja, azonban a brit Wilvo Forkrentben, vagy ahogy a legtöbben ismerik, az STR KTM-nél gyári támogatott versenyző lesz.

Simpson, aki 2004 óta tagja a vb-nek, a 7. szezonját fogja teljesíteni KTM-mel, míg a Wilvo Forkrent a 4. KTM gárda, amelyhez Simpson leigazolt.

A KTM nem véletlenül nem hagyta elszerződni Simpsont. A brit krosszos a karriere legjobb szezonját teljesítette idén. Két nagydíjgyőzelemmel megismételte a 2008-as 4. helyét. 2008-ban azonban az MX2-ben versenyzett és nem a királykategóriában, míg 7 évvel ezelőtt nagydíjgyőzelem nélkül zárta az idényt. Kimagasló teljesítményét jól mutatja, hogy idén ő lett a legjobb KTM-es az MXGP-ben!

Simpson tehát két év után elhagyja a HM Plant KTM-et a Wilvo Forkrent kedvéért, ahol kiemelt bánásmódban lesz majd része. 2015-ben két versenyzője volt a csapatnak az MXGP-ben: a francia Steven Frossard és a brit Jack Nicolls versenyzett a Wilvo Forkrentnél. 2016-ban viszont csak Simpsonra fog koncentrálni az alakulat, amely hiába nem ért el sikereket a múltban Frossard-ral, Nicollsszal és a spanyol Jonathan Barragannal, a KTM-en belül mégis egyre nagyobb rangot szerzett magának. Ennek köszönhető, hogy 2016-ban a Wilvo Forkrent a KTM gyári támogatott csapata lesz, amely a legnagyobb valószínűség szerint az MX2-es vb-n a 19 éves brit Adam Sterryt fogja indítani. Sterry 2014-ben és idén is a 3. helyen végzett a 250-es Európa-bajnokságban.