«

»

nov 10

Németh Európa-bajnok

A legsikeresebb magyar motokrosszos Németh Kornél immár évek óta az endurókrosszban és az extrém enduróban is folyamatosan versenyzik és folyamatosan sikereket ér el.  (Hegyi András)

Az elmúlt évek alatt az egyik legjobb európai specialistává vált ezekben a szakágakban is. Idén két fontos eseményen ért el sikereket a 32 éves klasszis. Az extrém sportok legrangosabb eseményén, az X-Gamesen egyedüli európaiként bejutott az extrém enduró viadal döntőjébe. Az Egyesült Államokbeli versenyen a 11. helyen zárt. Németh kétütemű 250-es Husqvarnával motorozott. Európa egyik legerősebb endurókrossz bajnokságában, a német endurókrossz sorozatban (GCC) viszont honfitársunknak nem volt ellenfele. A 7 fordulós bajnokságban 5 győzelemmel és egy 3. hellyel fölényesen lett bajnok immár negyedszer. (A 3. fordulót kihagyni kényszerült, mert egybeesett az X-Games-szel.)

A 350-es KTM nyergében Németh 2009, 2013 és 2014 után lett ismét német endurókrossz bajnok. Európa-bajnoki címre viszont idén volt képes először. Az európai endurókrossz sorozat (XCC) három bajnokságból, a német, az osztrák és az olasz szériából áll és a nemzeti bajnokságok befejezése után rendezik meg az európai döntőt, amelyen idén először vett részt és azonnal nyert is. 2016-ban is nagy tervei vannak honfitársunknak, hiszen arra készül, hogy bemutatkozzon az enduró vb-n. De immár nem KTM-mel. Németh 8 szezon után elhagyta az osztrák márkát és a karriere alatt először átnyergelt az olasz TM-hez.