«

»

jan 26

A 450 sztárjai

A supercross 3. fordulója után elemzi az élmenők teljesítményét Hegyi András.

Dungey

A legutóbbi verseny előtt egy olyan pletyka terjedt el, amely szerint Ryan Dungey megsérült egy hétközi edzésen. Az esetleges sérülését kategorikusan tagadta a gyári KTM-es, aki folyamatosan be is bizonyította, hogy nagyobb baja biztosan nincs, hiszen Anaheimben végig nagyon jó formában motorozott, folyamatosan egyre gyorsabb lett. Az időmérőn a 3. legjobb volt. Az előfutamában azt követően diadalmaskodott, hogy megnyerte a párbajt Ken Roczen ellen. Míg a döntőben már nem volt egyetlen riválisa sem, aki sokkal fölényesebben győzött, mint a 2. fordulóban. Jól rajtolt. Az első négy körben még ugyan küzdenie kellett Davi Millsapsszal, ám utána már elhúzott és magányosan, nagyon magabiztosan nyert. Jelenleg egyértelműen kiemelkedik a mezőnyből Ryan Dungey!

Reed

2014 után fordult elő újra, hogy az ausztrál legenda két egymást követő versenyen is dobogóra tudott állni. Chad Reed ugyan a 2. fordulóval ellentétben nem tudta tartani a tempót Ryan Dungeyval, azonban megint nagyon emlékezetes versenye volt és megint őt intették le másodiknak. A rajttól ismét nagyon jól jött el, a verseny elejétől kezdve végig a 2. helyen motorozott, amelyet nagy csatában meg tudott őrizni a kawasakis Eli Tomac és a suzukis Roczen ellenében. Reed a verseny utolsó negyedében többször is hibázott, amiért Tomac és Roczen is fel tudott zárkózni mögé. Reed azonban nagyon jól védekezett. Tomac támadásait kétszer is visszaverte, előbb a verseny felénél, majd a hajrában. Míg a Roczen elleni párbajt szintén a hajrában nyerte meg. Reed a 2. helyével az összetettben is feljött a 2. helyre. Ki gondolta ezt!

Roczen

A német sztár biztosan nem elégedett, ám mégis van oka az örömre. Hiszen bebizonyította, hogy nagyon gyors, nagyon kitartó, és ami a legfontosabb, nagyon fejlődőképes, amiért nagyon bizakodhat a jövőt illetően. Roczen a 3. fordulóban megszerezte az idei első érmét a 3. hellyel. Egy nagyon nem könnyű versenyen. Hiszen idén harmadszorra megint nagyon rosszul startolt. Ugyebár az elmúlt szezonokban Roczen elsősorban a jó rajtjairól volt híres. Most szombaton a 12. helyen kezdhette meg a versenyt. De feljött. Dungey ellen esélytelen volt, de Reedet megszorongatta, Tomacnál pedig jobb volt. Roczen 2012, 2014 és 2015 után a 4. idényében lett dobogós a szuperkrossz királykategóriájában. Reed, a francia Jean-Michel Bayle, David Vuillemin és Sebastien Tortelli mellett Roczen lett az 5. nem amerikai krosszos, aki legalább 4 szezonban is képes volt dobogóra.

Millsaps

2014-ben Davi Millsaps már volt KTM-es, ám két éve egyszer sem versenyzett az osztrák márkával. Hivatalosan a folyamatos sérülései miatt nem ült fel a KTM-re, azonban a pletykák szerint a legfőbb ok az volt, hogy nagyon nem tetszett neki az SX450F. Pontosan ezért volt meglepetés az, hogy Millsaps 2016-ra visszaigazolt a KTM-hez. Amellyel egyre jobban kezd összebarátkozni. Sőt! A tavaly októberi Monster Energy Kupán már nagyon biztatóan kezdett az 5. helyével. Az idei szezont nem kezdte ennyire elöl, hiszen az első két fordulóban egy-egy 8. és 12. helyre volt képes. A 3. fordulóban viszont megmutatta, hogy igenis figyelni kell rá. Elhozta a rajtot és 3 körön át ő vezetett. Végül ugyan visszaesett a 7. helyre, ám Millsaps egyértelműen az eddigi legjobb versenyét teljesítette idén.

Weimer

Eddig Jake Weimer az egyik meglepetés ember. Magasan ő a legjobb privát versenyző, aki a 2. fordulóhoz hasonlóan a 3. fordulóban is ismét a középpontban volt. Ismét jól rajtolt, újra a legjobbakkal csatázott, míg újra bekerült a legjobb tízbe. A privát kawasakis teljesítményét pedig azonnal el is ismerték, hiszen leigazolta őt a gyári támogatott RCH Suzuki, Ricky Carmichael csapata. A sérült Broc Tickle helyén fog motorozni Roczen csapattársaként. Weimer először versenyzik majd Suzukival, hiszen eddig csak Hondán és Kawasakin húzta a gázt a profi karriere alatt.