«

»

jan 28

250 vesztesek

Hegyi András elemzi a múlt szombati supercross forduló balszerencsés szereplőit.

Savatgy

Az edzéseken a vezérkawasakis tűnt az egyik legbiztosabb éremesélyesnek. Az időmérőn a 3. legjobb volt, míg az előfutamát megnyerte. A döntőben is nagyon magabiztosan kezdett. Egy jó rajt után több körön át a 2. helyen motorozott. Aztán az egyik óriási mosódeszka soron bukott. Végül a 4. helyig tudott felzárkózni. A Kawasaki és a Pro Circuit csapat egyelőre rosszabbul áll, mint 2015-ben. Hol van már a Kawasaki 250-es fölénye!

Smith

Savatgyhoz hasonlóan a hondás Jordon Smith sem tudta megismételni a 2. fordulóbeli dobogós helyezését. Míg Savatgyhoz hasonlóan rajta is kifogtak a hatalmas méretű mosódeszkák. A Geico Honda motorosa még az edzésen bukott és a balesetben megsérült az egyik csuklója. Idén először esélytelen volt arra, hogy bekerüljön a legjobb háromba. A 6. helyével azonban nem lehet teljesen elégedetlen.

Martin

A kétszeres 250-es National bajnok Jeremy Martin bátyja idén bekerült az öccse csapatába, az első számú 250-es Yamaha alakulatba, a Star Racingbe. Alex Martin azonban egyelőre nem találja az összhangot a sztárcsapattal. A versenyeken folyamatosan lesz egyre rosszabb a teljesítménye. A szezonnyitón a 6. helyen végzett, a 2. fordulóban már a 11. helyen intették le, míg a 3. fordulóban egy kör hátránnyal csak a 19. helyen ért célba. Martinnak sem ment a megamosódeszkákon. Bukott az előfutamában, ahogyan a döntőben is. Pedig Martin jól kezdett, hiszen az idénynyitóhoz hasonlóan a 3. helyen is haladt.