«

»

jan 30

450 vesztesek

Hegyi András írása a 3. fordulóról, akiknek nem jött ki a lépés.

Wilson

A 3. forduló legnagyobb vesztese egyértelműen a gyári KTM-es skót Dean Wilson. Amíg a csapattársa Ryan Dungey bombaformában vezeti az összetettet, addig Wilson 2015-höz hasonlóan ismét súlyos térdsérülést szenvedett. Wilson az első időmérőedzés végén bukott és 2015 után ismét elszakadt az elülső térdszalagja, amiért ismét műteni kellett a krosszost. Pénteken Belgiumban volt az operációja. Biztos, hogy idén már nem láthatjuk viszont a szuperkrosszon. Wilson tehát 2015-höz hasonlóan ismét nagyon hamar kidőlt. 2015-ben az első 3 fordulóban még versenyzett, ám utána balesetet szenvedett a KTM tesztpályáján. Idén hamarabb ment kényszerpihenőre, hiszen csak az első 2 fordulóban volt értékelhető eredménye. Wilson és a KTM páros nagyon nem szerencsés együtt!

Honda, Canard, Seely, Bogle

A Honda számára nagyon felejthető volt a 3. forduló. És nem elsősorban azért, mert véget ért a dobogós sorozata 19 egymás utáni forduló után. A Honda motorosai hibát hibára halmoztak, míg a hondásokat is elérte a sérüléshullám. A Geico Honda újonca Justin Bogle a 2. fordulóban elszenvedett fej- és lábsérülése miatt kihagyta a 3. fordulót, amely után most szombaton a 4. fordulóban sem indul. A gyári hondás Trey Canard folyamatosan bukott a 3. fordulóban. Előbb az edzésen, majd az előfutamában, legvégül a döntőben szenvedett balesetet. A jobb kézfejét kellett összevarrni több helyen. Canard a döntőbeli bukása után pedig ki is állt. Nem hivatalos infók szerint el akar indulni a 4. fordulóban. Canard csapattársának Cole Seelynek is voltak gondjai. Amiért idén először lemaradt a dobogóról. Rosszul rajtolt. A tízen kívülről kellett felzárkóznia. A felzárkózása sem ment simán, hiszen volt egy kisebb balesete. Seely végül a 6. helyet szerezte meg.

Tomac

A gyári kawasakis zsinórban harmadszorra lett negyedik. Eli Tomac tehát nagyon kiegyensúlyozott. Azonban mégsem lehet elégedett. Főleg amiért jól láthatóan egyre gyorsabb lesz a Tomac-Kawasaki kettős. A kétszeres amerikai bajnok az eddigi legjobb kawasakis versenyét teljesítette, hiszen az utolsó körig a 2. helyért csatázott. Tomac mégsem örülhetett még az első kawasakis érmének. Tomac két nagyobb hibát követett el. Nagyon rosszul startolt. A felzárkózása ezt követően nagyon látványos volt, övé volt a legjobb köridő a versenyben, azonban a sebessége kevés volt a dobogóra. A Chad Reed és a Ken Roczen elleni küzdelemben bukott az utolsó körben.

Anderson

Az idénynyitón történelmi győzelmet aratott a gyári husqvarnás a dél-kaliforniai Anaheimben, azonban az idei második anaheimi viadalon még dobogóra sem állhatott a krosszos. Több ok miatt sem. Nagyon rosszul startolt. A 14. helyről kellett előrejönnie. Nagyon gyorsan zárkózott fel. Ám amikor éppen készült befogni Roczent és Tomacot, lassulnia kellett. Gondja lett a szemüvegével, valószínűleg bepárásodott. Amiért a 2. fordulóhoz hasonlóan ismét meg kellett elégednie az 5. hellyel.