«

»

feb 17

Roczen egyéni rekordja

A német sztár az egymás utáni negyedik dobogójára volt képes. Ilyenre a múltban még sosem volt képes. (Hegyi András)

Nehéz versenye volt a suzukis Ken Roczennek. A 6. fordulóban végig beállítási gondokkal küszködött. Nem tetszett neki a pálya sem. A döntőben nem sikerült a rajtja, csak a 7. helyen kapta el a startot. Esélytelen volt a győzelemre, valamint a 2. helyre is. A 3. helyet azonban megszerezte magának, miután nagy csatában legyőzte a gyári hondás Trey Canardot és a gyári kawasakis Eli Tomacot. Ezzel a 3. hellyel pedig új egyéni rekordot ért el. A karriere alatt először egymás után 4 versenyen tudott dobogóra állni a szuperkrossz királykategóriájában. Eddig csak triplázni tudott. 2015-ben három egymást követő viadalon volt érmes. Roczen a 16 nem amerikai érmes között a 6. krosszos lett, aki képes volt négy egymás utáni versenyen a dobogón végezni.

Nem amerikai krosszosok, akik legalább négy egymás utáni királykategóriás szuperkrossz viadalon a dobogón végeztek

Chad Reed

Az ausztrál legenda 2003 és 2004 között zsinórban 25 versenyen állhatott dobogóra. Ez számít a csúcsnak az amerikai szuperkrosszban. És ezt a rekordot akarja túlszárnyalni Ryan Dungey, aki jelenleg 22 egymás utáni érmes versenynél tart.

Jean-Michel Bayle

A francia legenda kétszer is képes volt zsinórban 9 versenyen érmet szerezni. A 3-szoros amerikai bajnok 1991-ben és 1992-ben került be a legjobb háromba egymás utáni 9 viadalon.

David Vuillemin

A Kobra 2002-ben 8 egymás utáni versenyen tudott érmet szerezni.

Ernesto Fonseca

A legsikeresebb Costa Rica-i krosszos 2003-ban 6 egymás utáni viadalon tudott érmes lenni.

Pierre Karsmakers

A kétszeres amerikai bajnok holland 1976-ban zsinórban négyszer volt dobogós.

Ken Roczen

A német sztár 2012-ben szerezte meg az első érmét a szuperkrossz királykategóriájában. Aztán 2014-től kezdve állandó tagja lett a géposztálynak, azonban csak idén sikerült neki egymás után 4 viadalon dobogós eredményt elérni.