«

»

feb 27

Indul az MXGP szezon

Legfőbb kérdések a 2016-os rajt előtt (Hegyi András)

Tavaly újoncként, ráadásul fölényesen, egyből világbajnok lett a yamahás Romain Febvre, aki idén megsérült az előszezonban. Sikerül a francia címvédése?

Mire lesz képes a svájci Valentin Guillod, aki idén debütál a királykategóriában? Guillod, aki a KEMEA Yamaha színeiben versenyzik, 2015-ben a 4. helyen zárt az MX2-ben.

Az előszezonban olyan pletykákat is lehetett hallani, hogy az olasz David Philippaerts visszavonul. A 2008-as MX1-es világbajnok azonban idén is indul. Mire lehet képes a 33 éves yamahás?

A gyári KTM-es Antonio Cairoli tavaly sérülések miatt esélytelen volt Febvre ellen. Az olasz legenda az előszezonban idén is megsérült. Ennek ellenére meglesz a 9. vb-címe?

Mire lesz képes a skót Shaun Simpson, aki idén gyári gépet kap a KTM-től?

A gyári hondások, a francia Gautier Paulin és az orosz Jevgenyij Bobrisev 2015-ben mindketten felértek az összetett dobogóra, míg mindketten nagyon felkészültnek tűnnek idén. A Honda az MX2 után végre a királykategóriában is világbajnok lesz?

Mire lesz képes a tavalyi MX2-es világbajnok, a szlovén Tim Gajser, aki újoncként gyári támogatásban részesül a Hondától?

Mire lesz képes a gyári Suzuki csapat, amelyet immár Stefan Everts irányít?

Mire lesz képes az új-zélandi Ben Townley, aki azt követően versenyzik ismét, hogy 2013-ban már bejelentette a visszavonulását? Townley a belga Kevin Strijbos társa a gyári Suzukinál.

A német Max Nagl a vb fél távjáig 2015-ben remekelt a gyári Husqvarna csapatban. Aztán azonban megsérült. Idén meddig jut el Nagl?

Mikor gyógyul majd meg a gyári Kawasaki csapat két újonca, a belga Clement Desalle és a francia Jordi Tixier? Avagy Ryan Villopotohoz hasonlóan ők is leszerepelnek majd?

Lesz idén is meglepetés ember, meglepetés világbajnok 2015-höz hasonlóan?