«

»

Már 07

Dungey két rekordja

Ugyan a 7. forduló után ismét elvesztett egy párbajt Dungey, azonban két újabb mérföldkőnek számító csúcsot mégis beállított. (Hegyi András)

Ryan Dungey ugyanúgy kikapott Daytonában a kawasakis Eli Tomactól, mint a 7. fordulóban Arlingtonban a suzukis Ken Roczentől. Dungey Daytonában is nagyon jól rajtolt, végig a győzelemért csatázott, azonban mégis csak a 2. helyen intették le. De mégsem lehet csalódott. Egyfelől az összetettben növelte az előnyét. Immár nem 33, hanem 39 ponttal vezet a 2. helyezett Roczen előtt, míg az idei 9 dobogójának köszönhetően két újabb rekordot is beállított.

Mike LaRoccohoz hasonlóan immár Dungeynak is 81 dobogós helyezése van. A Szikla a 215. viadalán szerezte meg a 81. érmét, míg Dungeynak 109 verseny is elég volt hozzá. Érdekesség, hogy LaRoccohoz hasonlóan Dungey is pont a floridai Daytonában gyűjtötte be a 81. érmét. LaRocco 2005. márciusában ünnepelhette meg a 81. dobogóját a szuperkrossz királykategóriájában. Az érmek tekintetében már csak Chad Reed, Jeremy McGrath és Ricky Carmichael eredményesebb Dungeynál.

Dungey pedig a legsikeresebb ausztrál krosszost, Chad Reedet is befogta. Az 1974 óta létező királykategóriás szuperkrosszban eddig Reed volt az egyedüli rekorder az egymás utáni dobogós helyezések számát illetően. Reed 2003 és 2004 között 25 egymást követő nagydíjon tudott dobogóra állni. Ezt a teljesítményt ismételte meg Dungey, hiszen Daytonában ő is az egymás utáni 25. viadalán szerzett érmet.

Dungey a tavalyi 2. forduló óta mindig dobogós.