«

»

Már 27

Dungey rekordja: zsinórban 26 dobogó!

Dungey egy nagyon fontos új csúcsot ért el. Az egymás utáni 26. versenyen tudott dobogóra állni a királykategóriás szuperkrosszban. Chad Reed rekordját adta át a múltnak. (Hegyi András)

Ryan Dungey az idei legrosszabb versenyét tudhatta magáénak a 10. fordulóban. Egy jó rajt után azonnal kiderült, hogy nem bírja tartani a suzukis Ken Roczen tempóját. Ezt követően sokáig a kawasakis Eli Tomac ellen csatázott a 2. helyért, amelyet sikerült megszereznie. Majd 7 körön át őrizte is a 2. helyet. Aztán hibázott, elcsúszott, amiért visszaesett a 3. helyre. A hajrában még megpróbálta befogni csapattársát, Marvin Musquint, ám végül meg kellett elégednie a 3. hellyel. Ez az eredmény a gyári KTM-es idei legrosszabb eredménye, azonban ez is elegendő volt az új csúcshoz. Dungey a tavalyi 2. forduló óta minden viadalon dobogóra tud állni. Azaz zsinórban a 26. érmét gyűjtötte be. 13 győzelem, 10 második és 3 harmadik hely. Ilyen hosszan senki sem volt képes egymás után dobogón végezni a szuperkrossz királykategóriájában.

Dungey az ausztrál Chad Reed rekordját múlta felül. Reed a 2003-as szezon 8. fordulója valamint a 2004-es idény 16., utolsó fordulója között egymás után 25-ször állhatott dobogóra. Ezt a rekordot múlta felül Dungey. Most már az a nagy kérdés, hogy milyen hosszúra tudja majd nyújtani a dobogós rekordját?