Klubélet

Center Motorsport Club

6800 Hódmezõvásárhely, Serház tér 25.

Elnök: Nagyné Czuczi Rita

Telefon:06 30 205 9533
Fax: 06 62 241 691
e-mail: centermx@vnet.hu

Hódmezõvásárhelyen a motorsport egyidõs a magyar motocross létrejöttével, kezdetektõl a város hagyományosan sikeres sportágai közé tartozik. Már a 60- as évek elején Técsy Sándor 5 országos bajnoki címet szerzett és ennek a kivételes sikernek késõbb bõven voltak folytatói. Kiemelkedõen sikeres volt a 80-as évek elsõ fele, amikor a klub versenyzõi a 125-ös válogatott csapat gerincét adták éveken át és képesek voltak Kelet-Európa Kupa (BBK) fordulón is gyõzelmet aratni. Ez volt a magyar motocross sport Németh Kornél és Gyurászik László nevével fémjelzett aranykora.

A vásárhelyi pálya olyan kivételes nemzetközi versenyeknek is helyt adott, ahol Európa és világ bajnoki helyezettek több alkalommal is sorompóba álltak.

A mostani évtized ismét jelentõs eredményeket hozott, hiszen a Center Motorsport Club 47 igazolt versenyzõjével, motocross iskolájával, saját sportbírói szakosztályával az ország legnagyobb motocross klubja és a MAMS nem-hívatalos szakági eredménylistáján is két év óta az elsõ helyen áll.

Négy ezüst érem az I.osztályban, több bajnoki cím az utánpótlás és az amatör sportban, az országos csapatverseny megnyerése ritka és kivételes fegyverténynek mondható. Élversenyzõink az Európa- bajnokságok és csapat- világbajnokságok stabil résztvevõi és igen remény keltõek junior versenyzõink eredményei a kontinentális bajnokságokon, kupaversenyeken.

A méltán híres vásárhelyi cross-aréna mellett a világszinvonalú Hungaroring motocross pálya létrejötte is a klub nevéhez fûzõdik, hiszen a pálya tervezése, építésének mûvezetése is az egyesület szakembereinek munkáját dicséri. A szakszerû munka és a kiemelkedõ sportteljesítmények eredményezték, hogy a Hungaroring vezetése a pálya menedzselésével, üzemeltetésével a klubot bízta meg.

Ezévben hét kiemelkedõ motocross eseménynek ad otthont a létesítmény, melyek közül kiemelkedik a 85 cc.Motocross Európabajnokság junius 30.i döntõ fordulója. A klub különösen büszke arra, hogy két válogatott versenyzõje a magyar résztvevõk között a legnagyobb eséllyel állhat rajhoz az év legrangosabb motocross rendezvényén.A klub elnöke
Sportigazgató
Technikai vezető
Nagyné Czuczi Rita
Nagy László
Kiss Imre
FIM licenc 4276/2002
FIM licenc FIM.6150/2003
MAMS Nk. FIM.8046/2003

 


Versenyzőink

1 Soóky Zsolt 2 Hujber Péter 8 Adamek Imre 31 Bencsik István 32 Chmel Sergíj
27 Tóth László 67 Dobrádi Imre 92 Grósz Béla 109 Luncsenko Valeríj 171 Pónya Balázs
150 Sándor Gábor 121 Kalász Sándor 131 Katona Zoltán 10 Horváth Pál 307 Vati Sándor
308 Balási Csaba 309 Kovács Roland 323 Hrutka Mihály 350 Soóky László 205 Nátó Csaba
207 Tanács Csaba 208 Tanács Ferenc 222 Balogh Attila 223 Cselőtei Csaba 204 Szlotta Gábor
19 Vincz Jenő 99 Ferko Igor 313 Smatok Vladislav 355 Tano Rosso 380 Tóth József
386 Posán Tibor 59 Panochevníj Anatol 390 Horváth Gábor 10 Cseh Dávid 11 Katona Bálint
12 Janó Roland 14 Dibusz Erik 15 Szabó Dávid 19 Békefi Boldizsár 22 Balogh Attila
30 László Alex 72 Nagy Alex 15 Pisch Richárd 19 Molnár Martin 9 Szőke Márk
28 Zsirai Barna 91 Pekárik László 1 Horváth László 9 Szabó Zsolt 17 Füri Viktor
402 Jakob Béla 403 Bánfi Gyula 405 Liska Richárd 406 Dorkó Vendel 407 Gerhárt György
408 Szabó Attila 409 Lackovszky Zsolt 410 Barsi Norbert 416 Nagy Róbert

Sportbírói Szakosztályunk

Bere Ferenc II.osztály 270/00 Bere Ferencné II.osztály 685/00 Bíró Krisztina III.osztály hmv/02
Czuczi Attila I.osztály 288/02 Czuczi Győzőné I.osztály 289/02 Fdor Timea II.osztály hmv/02
Kardos Angela I II.osztály hmv/02 Kardos Andrea III.osztály hmv/02 Kiss Imre I.osztály, 286/02
Kovács P.Csaba II.osztály hmv/02 Nagy László FIM techn 4238/01 Németh Andor III.osztály hmv/02
Nagyné Czuczi Rita FIM timekeeper 4276/02 Paku Tamás III.osztály hmv/02 Pál László I.osztály 285/02
Tóth Sándor I II.osztály hmv/02 Török Zsolt III.osztály hmv/02 Pál Kornél III.osztály hmv/02
Pál Szabolcs III.osztály hmv/02 Földesi András III.osztály hmv/02 Kiss Attila III.osztály hmv/02

Versenypályánk

A Center Motorsport Club versenypályája több technikai sportágnak biztosít sportolási lehetőséget. A terület 11 ha, a város-tól mindössze 1,5 km-re helyezkedik el, a Vásárhely – Szeged főúton. Az 1980 – ban kialakított domborzati jellemzői alig változtak.Híres nagy csaták zajlottak itt, a Kelet-Európa Kupának két-szer is helyszine volt. Nem kisebb hirességek húzták itt a gázt, mint a VB. brozérmes Rangelov, vagy a későbbi BBK egyéni győztes Németh Kornél.
A pálya hossza a FIM szabáványa szerinti 1750 m. mindenütt 10 m.széles,szintkülöbsége 7,5 m.Talaja teszi igazán nehézzé vonalát, homok, agyag és igen kellemetlen szikes részek váltogatják egymást.

Center Motorsport Versenyszolgálat

A Center Motorsport Club több éves munkával kifejlesztette minden motocross sporttal kapcsolatos szogáltatási rendszerét.Ez elsősorban azért volt lehetséges,mert a klub tagjai között számos olyan sportszakember van, akik több évet, vagy évtizedet töltöttek el a motorsport különböző területein.A szogálta-tások sora a klubalakítással kapcsolatos tanácsadástól, minta-dokumentációk biztosításától akár egy komplett verseny lebónyolításáig terjedhet.

Sportbírók biztosítása. A Sportbírói Kollégiummal együtt működve a versenyrendező klub kérésére teljes sportbíró garnitúrát biztosít az eseményre. Három FIM -licences és négy I.osztályú sportbírói minősítése kapcsán a klub már évek óta ad személyzetet valamennyi hazai VB vagy EB eseményekre is. A pályabírói állományt az ország különböző pontjain a kluboknál kiképzett személyzet koordinálásával oldja meg, igy az utazási távolságok összehangolásával költsékímélő megoldásokat tud ajánlani. Közreműködik továbbá az előírt sportfelügyelő, környezetvédelmi felügyelő delegálásában.
Időmérés és értékelés. Centertimer Computer néven működik a klub timekeeper csapata, szinte valamennyi tétversenyen végezve az időmérés, értékelés felelősségteljes munkáját a hazai motocross eseményeken. A Kiss Szoftverház fejlesztette ki azt a tökéletes számítógépes programot, melyre a pontosság, gyorsaság egyaránt jellemző. A fejlesztés azonban tovább folytatódik, a rendszer 2003-ban is új elemekkel bővűl.

Sportdíjak. A klub egyik legnépszerűbb szolgáltatása a serlegek, sportérmek, koszorúk szállítása a versenyrendezők részére. Az óriási választék,az igényes kivitelű trófeák örök emlékei egy-egy nagy versenynek, sportsikernek. A klub szakszerűen állítja össze az esemény rangjához méltó választékot, feliratozva, gravírozva szállítja le a megrendelőnek, számtalan esetben közreműködik az ünnepélyes díjkiosztók lebonyolításában is.

 

Dokumentációk, nyomdai termékek, grafikák. Megbízás alapján a klub elkészíti a verseny dokumentációit,versenykiírását, eljár a bejelentésében,engedélyeztetésben. A kiírást, a versenyt követően az eredményeket megküldi valamennyi érintett tagegyesület számára. Olcsó kivitelben, általában kétszin nyomással szállít plakátokat, vagy műsorfüzeteket az eseményre. Vállalja emblémák, logok tervezését egyesületek, csapatok részére. Számítógépes plotteres kivágással öntapadós fólia grafikákat készít gépkocsikra, szállítójárművekre,vagy hírdetőtáblákra. Szaktanács-adással szolgál motocross pályák tevezéséhez, vállalja az építés tervezői művezetését, garantálja a megfelelő szintű pályalicenc beszerzését.

A Center Versenyszolgálat elérhetősége a klub címén, telefon és fax számán, ill. e-mail címen: centermx@vnet.hu

 

Klubélet fotóalbum

Técsy Sándor a legendás 404-es,a 60-as évek elején minden géposztályban bajnoki címet tudott szerezni. Ez a teljesítménye a mai napig egyedülálló. Szinte kis-világbajnoki futamnak beillő BBK verseny 1983-ban. Az élen két vásárhelyi, Nagy László (55) és Czuczi Roland (95) Napjaink motocross-kiválóságai. A világhírű Németh Kornél mellett a Center Motorsport két élversenyzője, Adamek Imre és Hujber …

Oldal megtekintése »