aug 17

Francia hétvége

Musquin Amerikában már az egymás utáni 3. győzelménél tart a 450-es Nationalben, míg a világbajnokságon Paturel megszerezte a karriere első nagydíjgyőzelmét. (Hegyi András)

Marvin Musquin folyamatosan írja át a rekordokat. A National 10. fordulójában két új rekordot jegyzett. Ő lett az első francia, aki egymás után 3 győzelemre volt képes a 250/450 National történetében. (A német Ken Roczen, az ausztrál Chad Reed és a dél-afrikai Grant Langston mellett Musquin a 4. nem amerikai krosszos, aki triplázni tudott a királykategóriás amerikai motokrossz bajnokságban.) Míg immár Musquin a legeredményesebb francia a győzelmeket figyelembe véve. David Vuillemin és Sebastien Tortelli 3-3 győzelemre volt képes, Musquin viszont már 4 diadalnál jár a királykategóriás amerikai motokrosszban.

A 23 éves Benoit Paturel viszont a pályafutása első nagydíjgyőzelmének örülhetett a vb-n, miután megnyerte a Svájci Nagydíjat az MX2-ben. Paturel 2012-ben debütált a vb-n, aminek 2015 óta az állandó tagja. Paturel a vb történetének a 32. francia nagydíjgyőztese. A legsikeresebb francia Mickael Pichon. A kétszeres világbajnok Rakéta 38 GP-sikert aratott.

Paturel neve egyébként nagyon jól ismert. Tavaly vb-harmadik volt az MX2-ben, míg a Nemzetek Krosszán tagja volt a győztes francia válogatottnak. Paturel pedig a Honda gyári csapatának is tetszik. Ő az egyik kiszemelt az orosz Jevgenyij Bobrisev helyére az MXGP-ben Tim Gajser csapattársának.

aug 07

Két KTM tripla

Először fordult elő, hogy a KTM az MX2-ben és az MXGP-ben is megszerezze a dobogó összes fokát egyazon nagydíjon. A belgiumi Lommelben az osztrák márka mindent vitt. (Hegyi András)

Amióta elrajtolt az MX2 és az MXGP (2004 és 2013 között MX1-nek hívták a királykategóriát) még nem történt ilyen! Külön-külön a KTM képes volt többször is triplázni, azonban egyszerre csak most sikerült először Lommelben.
Az MX2-ben összesen 19 nagydíjon triplázott a KTM 2004 óta. 2005-ben, 2009-ben, 2010-ben, 2011-ben és 2016-ban egyszer-egyszer. 2008-ban 5-ször, 2013-ban 7-szer, míg idén már 2-szer. Lommelben a mostani triplázás előtt már kétszer kisajátította a dobogót a KTM 2008-ban és 2011-ben is.
Az MXGP-ben (beleértve az egykori MX1-t is) a lommeli a KTM 3. triplázása volt 2004 óta. 2012-ben a Lett Nagydíjon, míg 2014-ben a Belga GP-n szintén Lommelben triplázott a KTM.

Most vasárnap viszont a vb történetében először nem külön-külön, hanem egyszerre triplázott a KTM az MX2-ben és az MXGP-ben is.
Lommelben az MX2-ben megismétlődött az idei olaszországi Trentino GP. A spanyol Jorge Prado nyert a vb éllovas Pauls Jonass és a belga Julien Lieber előtt. Az MXGP-ben pedig 2014 után láthattunk újra KTM triplát a 3 gyári KTM-es révén. A holland Jeffrey Herlings 2011 után nyert ismét Lommelben, megelőzve a 8-szoros világbajnok olasz Antonio Cairolit és a szintén holland Glenn Coldenhoffot. Herlings az első, aki Lommelben 250-es és 450-es géppel is győzni tudott. Lommelben Az olasz Cairoli és a brit Max Anstie is háromszor győzött, de ők nem különböző kategóriájú gépekkel nyertek. Anstie csak 250-es, míg Cairoli csak 350-es géppel vette be Lommelt.

aug 01

Musquin: egyre feljebb a ranglétrán

Marvin Musquin Amerikában egyre több rekordot jegyez a KTM versenyzők és a franciák között is. (Hegyi András)

A kétszeres világbajnok és egyszeres amerikai bajnok Marvin Musquin idén másodéves a 450-es amerikai bajnokságban. A tavalyi újonc szezonjához képest nagyon felgyorsult és sokkal kiemelkedőbb eredményekre képes.

Megszerezte az első 450-es szuperkrossz és motokrossz győzelmét. Az első francia, aki a 250-es szuperkrosszban és motokrosszban, valamint a 450-es szuperkrosszban és motokrosszban is győzelemre volt képes. Az Ő révén 2001 után hangzott fel ismét a francia himnusz a 250/450 Nationalben.

Musquin az elmúlt szombaton immár a szezonbeli 3. győzelmét aratta a királykategóriás Nationalben. Ő az első francia, aki ilyenre képes. Míg 2000 után fordult elő ismét, hogy egy francia egymás után kétszer nyerjen. 17 éve David Vuillemin duplázott. A francia örökranglistán a győzelmek tekintetében Musquin befogta Sebastien Tortellit és Vuillemint is. Mindhármuknak 3-3 győzelme van. Az érmek számát illetően Musquin már 11 dobogónál tart, azaz ugyanannyi van neki, mint Vuilleminnek és Jean-Michel Bayle-nek.

A KTM örökranglistán is egyre előkelőbb helyen áll Musquin. A 11 dobogóját csak a KTM nyergében szerezte meg, azaz több van neki, mint a német Ken Roczennek, aki 10-szer volt érmes az osztrák márkával. Csak a legeredményesebb KTM versenyzőnek, Ryan Dungey-nak van több dobogója. A National előtt visszavonult Dungey 48-szor volt érmes a KTM-mel a 450-es Nationalben.

Júl 31

Davalos újabb „öreg” rekordja

A legsikeresebb ecuadori krosszos újabb csúcsot ért el. A 250/450 National történetében ő szerezte meg a legidősebben az első dobogóját a nem amerikai versenyzők közül. 30 évesen lett először dobogós. Az elmúlt szombaton a 3. helyen végzett. (Hegyi András)

Martin Davalos öreg róka, hiszen 2006 óta profiskodik az Egyesült Államokban. Elsősorban arról híres, hogy szakállas rekordokat dönt meg.
2014-ben a 9. szezonjában és a 64. viadalán nyert első ízben a kiskategóriás szuperkrosszban. Ő várt a legtovább az első diadalára az 1985 óta létező bajnokságban. 2016-ban véget vetett a Husqvarna nagyon hosszú nyeretlenségi sorozatának a kiskategóriás szuperkrosszban. Davalos révén a Husky 15 év után nyert ismét a 125/250 szuperkrosszban. Emellett a Husky első ízben győzött és lett érmes a Keleti-parton, míg első ízben nyert egy négyütemű Husky a kiskategóriás szuperkrosszban.

Davalos pedig az elmúlt szombaton is rekordot ért el. Az idén 30 évesen újonc a 450-es Nationalben. (2006 és 2016 között egyetlen viadala volt csupán a 450-es szuperkrosszban.) A National 9. fordulójában a legsikeresebb ecuadori motoros megszerezte a 450-es karriere első érmét a 3. helyével. A nem amerikai krosszosok közül ő szerezte meg a legidősebben az első érmét a királykategóriás Nationalben. Davalos az ausztrál Michael Byrne-t és a svéd Gunnar Lindströmöt előzte meg. Byrne és Lindström is 29 éves volt, amikor az első érmét begyűjtötte a 250/450 Nationalben.

Davalos a 250-es szuperkrossz és National után lett érmes a 450-es Nationalben is. Ő a 14. nem amerikai krosszos, aki ebben a három bajnokságban dobogóra tudott állni. Davalos mellett az ausztrál Chad Reed, Brett Metcalfe és Michael Byrne, a német Ken Roczen, a francia Marvin Musquin, Mickael Pichon, Stephane Roncada és Christophe Pourcel, az új-zélandi Ben Townley, a dél-afrikai Tyla Rattray és Grant Langston, a Costa Rica-i Ernesto Fonseca és a brit Dean Wilson volt még erre képes.

Júl 27

Canard visszavonult.

Trey Canard nem versenyzik többé. A kétszeres amerikai bajnok a National elmúlt szombati fordulójában jelentette be a visszavonulását. A 27 éves krosszos a sérülései miatt döntött így. (Hegyi András)

Trey Canard az egyik legnépszerűbb versenyző volt. Az egyik legagresszívabb vezetési stílussal rendelkezett. Nyert két amerikai bajnoki címet. Elsősorban a 250-ben volt sikeres. De mindegyik amerikai bajnokságból van győzelme. A 250-es szuperkrosszban 7, a 250-es motokrosszban 5, a 450-es szuperkrosszban 5, míg a 450-es motokrosszban 1 sikert aratott. Emellett egyszer tagja volt a Nemzetek Krosszán diadalmaskodó amerikai válogatottnak is. Az elmúlt egy évtized meghatározó alakja. Azonban Canard az egyik legsérülékenyebb versenyző is volt. Ezért volt kénytelen úgy határozni, hogy visszavonul.
Canard négy amerikai amatőr bajnoki címet jegyzett. 2007-ben lett profi. 2007 és 2016 között a Honda krosszosa volt. 2011 és 2016 között gyári hondás volt. Idén szerződött át a gyári KTM csapathoz. 2008-ban megnyerte a Keleti-parti 250-es szuperkrossz bajnokságot. 2010-ben bajnok lett a 250-es Nationalben. Míg 2010-ben a Nemzetek Krosszán diadalmaskodott.
Canard csak a Hondával ért el kimagasló sikereket, a KTM-mel még dobogóra sem volt képes. A Canard-Honda páros számos rekordot ért el.

Canard rekordjai

Egyedülálló hondás
Canard az egyedüli hondás, aki a kiskategóriában mindent megnyert. Nyert amerikai szuperkrossz és motokrossz bajnoki címet, míg a Nemzetek Krosszán is győzött a 250-es Honda nyergében.

Egyből nyert a szuperkrosszban
2008-ban debütált a 250-es szuperkrosszban és azonnal győzni tudott az 1. viadalán. Összesen 10 krosszos volt képes hasonlóra. Canard mellett Todd Campbell, Eddie Warren, Mike Healey, Mike LaRocco, Damon Bradshaw, Brian Swink, Ryan Dungey és Adam Cianciarulo, valamint a Costa Rica-i Ernesto Fonseca nyert az első kiskategóriás szuperkrossz viadalán.

Egyből bajnok a szuperkrosszban
Újoncként Canard azonnal bajnok lett 2008-ban a 250-es szuperkrosszban. Összesen 8 krosszos volt képes ilyenre. Canard mellett az amerikai Donny Schmit, Brian Swink, Damon Bradshaw, Eddie Warren, Bobby Moore, a Costa Rica-i Ernesto Fonseca és az új-zélandi Ben Townley lett bajnok újoncként a kiskategóriás szuperkrosszban. Hondával csak Canard és Swink volt bajnok újoncként.

14 év után ismét bajnoki címet szerzett a Hondának
Canard 2010-ben véget vetett a Honda leghosszabb nyeretlenségi sorozatának a kiskategóriás Nationalben. Canard révén a Honda 1996 után lett ismét bajnok a kiskategóriás Nationalben. Míg Canard volt az első hondás, aki a négyütemű CRF250R nyergében lett bajnok a Nationalben.

Mindenhol nyert
Canard minden amerikai bajnokságban győzni tudott. Nyert a 250-es szuperkrosszban és motokrosszban, valamint a 450-es szuperkrosszban és motokrosszban is. Összesen 18 ilyen krosszos van. Canard mellett az amerikai Ricky Carmichael, Jeremy McGrath, James Stewart, Ryan Villopoto, Ryan Dungey, Kevin Windham, Mike LaRocco, Mike Kiedrowski, Jeff Matiasevich, Damon Bradshaw, John Dowd, Jeff Emig, Doug Henry és Eli Tomac, a német Ken Roczen, az ausztrál Chad Reed és a francia Marvin Musquin volt képes hasonlóra.

Hondásként mindenhol nyert
Canard hondásként minden amerikai bajnokságban győzött. Ilyenre csak 4 hondás volt képes. Canard mellett Jeremy McGrath, Doug Henry és Eli Tomac volt képes hasonlóra.

Az amerikai pályákon mindent nyert
Canard az amerikai stadionokban nyert a 250-es és a 450-es szuperkrosszban is, míg az amerikai motokrossz pályákon győzött a 250-es és a 450-es Nationalben is. Canard azonban egy amerikai pályán diadalmaskodott a Nemzetek Krosszán is. Az amerikai krosszosok közül ilyenre csak 4 krosszos volt képes. Canard mellett Ricky Carmichael, Ryan Villopoto és Ryan Dungey nyert meg mindent az amerikai pályákon.

Az egyedüli amerikai hondás, aki CRF250R-rel nyert a Nemzetek Krosszán.
Canard az egyedüli amerikai, aki egy négyütemű 250-es Hondával tudott győzni az amerikai válogatott tagjaként a Nemzetek Krosszán.

Júl 26

Elhunyt Mojszejev

Hosszú betegség után július 23-án 69 éves korában elhunyt a legsikeresebb szovjet (orosz) motokrosszos Gennyagyij Mojszejev. (Hegyi András)

Mojszejev volt az egyik legsikeresebb kelet-európai motokrosszos is, aki 3 világbajnoki címet jegyzett. Másban is rekorder volt, ő a KTM első világbajnoka.
1967 és 1985 között szerepelt a világbajnokságon. Csak a 250-es világbajnokságon motorozott. Versenyzett CZ-vel és Husqvarnával, de a legnagyobb sikereit a KTM-mel érte el. Mojszejev 14 nagydíjgyőzelmet gyűjtött össze a vb-karriere alatt. 1976-ban vb-második volt. Míg 1974-ben, 1977-ben és 1978-ban megnyerte a 250-es világbajnokságot. Ellenfele volt a többszörös világbajnok finn Heikki Mikkola, a belga Harry Everts és Andre Malherbe, valamint a svéd Torleif Hansen, a német Hans Maisch és a csehszlovák Jaroslav Falta.

A Falta-Mojszejev párbaj a vb történetének az egyik legvitatottabb eseménye. 1974-ben az utolsó nagydíjon kettejük között dőlt el a 250-es vb-cím sorsa. Mojszejev térdsérüléssel bajlódott, Falta viszont jó formában volt. Mojszejev szovjet csapattársai folyamatosan megpróbálták akadályozni Faltát, akinek azonban szintén voltak segítői. A pályán Falta világbajnok lett, azonban a szezonzáró Svájci Nagydíj után a szovjet szövetség óvott, mondván Falta a 2. futamban kiugrott a rajtnál. A Nemzetközi Szövetség, a FIM elfogadta az óvást és Mojszejev lett a világbajnok.

Mojszejev a szovjet válogatottal is fantasztikus sikereket ért el. 1978-ban megnyerte a Nemzetek Krosszát, míg 1979-ben megnyerte a 250-es Nemzetek Trófeáját. Összesen 4 szovjet bajnoki címre is képes volt. A pályafutása után sportvezetőként dolgozott az orosz szövetségnél. Szövetségi kapitány volt az orosz válogatottnál a Nemzetek Krosszán, majd az Orosz Motorkerékpáros Szövetség elnöke is volt.

Júl 20

Florida először fogadja a vb-t.

Florida a 7. amerikai állam, ahol Amerikai Nagydíjat tartanak. (Hegyi András)

Változás az Amerikai Nagydíj lebonyolításában! Szeptember 3-án nem a floridai Gatorback Cycle Parkban, hanem egy másik floridai helyszínen, a WW Motocross Parkban rendezik meg az Amerikai GP-t, amely az idei vb 17. fordulója lesz. Floridai tehát marad. A napfény állama a vb történetében először fogad nagydíjat. Kalifornia, New York, Pennsylvania, Maryland, Ohio és Észak-Karolina mellett Florida a 7. amerikai állam, ahová ellátogat a vb. Míg a WW Motocross Park a 9. amerikai pálya, ahol vb nagydíjat rendeznek az Egyesült Államokban.

Az Amerikai GP helyszínei

Kalifornia
Hollister
1988-ban és 1989-ben kétszer járt itt a vb. Két 500-as nagydíjat rendeztek rajta.
Glen Helen
Összesen 7-szer járt a vb a pályán. 1990 és 1992 között három 500-as nagydíj volt itt. 2010-ben és 2011-ben MX1-es és MX2-es nagydíjakat rendeztek itt, míg 2015-ben és 2016-ban MXGP és MX2 nagydíjak voltak itt.
Carlsbad
A pálya 1973 és 1986 között folyamatosan 14 alkalommal fogadta a vb-t. Csak 500-as versenyeket tartottak itt.

New York
Unadilla
A pálya 1978 és 1992 között folyamatosan 15 alkalommal fogadta a vb-t. Csak 250-es Amerikai GP-t rendeztek itt.

Pennsylvania
Steel City
A pálya csak egyszer fogadta a vb-t. 1987-ben 125-ös nagydíj volt itt.

Maryland
Budds Creek
1993-ban, 1994-ben és 1999-ben három 250-es nagydíjat rendeztek itt.

Ohio
Mid-Ohio
1975 és 1981 között csak 125-ös nagydíjat tartottak itt. Egymás után 7 Amerikai GP-t rendeztek rajta.

Észak-Karolina
Charlotte
2016-ban MXGP és MX2 nagydíj volt a pályán.

Florida
WW Motocross Park
Idén első ízben MXGP és MX2 nagydíjat rendeznek a pályán.

Júl 12

Wilson első 450-es érme.

A 2011-es 250-es amerikai motokrossz bajnok begyűjtötte a karriere első 450-es dobogóját. A 17. 450-es motokrossz viadalán a 3. helyen zárt. (Hegyi András)

A brit Dean Wilson nagynév a 125/250 Nationalben. A bajnoki címe mellett 5 győzelme és 20 dobogója is van a kiskategóriás amerikai motokrossz bajnokságból. A 450-ben azonban az idei szezonig nem volt képes dobogóra. Se a szuperkrosszban, se a motokrosszban. 2013-ban debütált a 450-ben. Idén viszont jól láthatóan felgyorsult. A két 4. helyével már karrier csúcsot ért el, míg az elmúlt szombaton első ízben érmes lett a 450-ben, a 450-es Nationalben. Wilson lett a 2. skót származású krosszos, aki a királykategóriás amerikai motokrosszban dobogót szerzett. A legendás Jeff Ward is Skóciában született, de ő az összes sikerét amerikai versenyzőként érte el. Emiatt nyugodtan kijelenthető, hogy az első brit dobogós a 250/450 National 1972 óta tartó történetében. Míg Wilson a 22. külföldi dobogós a 250/450 Nationalben.

Külföldi dobogósok a 250/450 Nationalben

Chad Reed (ausztrál) 45 dobogó
Ken Roczen (német) 29
Greg Albertyn (dél-afrikai) 23
Sebastien Tortelli (francia) 22
David Vuillemin (francia) 11
Jean-Michel Bayle (francia) 11
Marvin Musquin (francia) 9
Brett Metcalfe (ausztrál) 9
Pierre Karsmakers (holland) 9
Michael Byrne (ausztrál) 7
Grant Langston (dél-afrikai) 6
Ernesto Fonseca (Costa Rica-i) 5
Gunnar Lindström (svéd) 4
Mickael Pichon (francia) 4
Cody Cooper (új-zélandi) 2
Stephane Roncada (francia) 2
Ben Townley (új-zélandi) 2
Clement Desalle (belga) 1
Christophe Pourcel (francia) 1
Ross Pederson (kanadai) 1
Tyla Rattray (dél-afrikai) 1
Dean Wilson (brit) 1

Júl 12

Tomac a legjobb formájában.

A 2-szeres amerikai bajnok Eli Tomac a 450-es motokrossz karriere legjobb formájában van idén. Már 4 győzelemnél tart, míg zsinórban a 3. sikerét szerezte meg. (Hegyi András)

Tomac 2014-ben debütált a 450-es amerikai motokrossz bajnokságban. 2014-ben egy, 2015-ben és 2016-ban két-két győzelemre volt képes. Idén viszont már a 4. győzelmét is megszerezte. Ráadásul már az egymás utáni 3. diadalánál tart. 2015-ben csak zsinórban 2 győzelemre volt képes.
Ez a 33. olyan 250/450 National szezon, hogy valaki zsinórban 3-szor nyerjen. Tomac a 18. krosszos, aki triplázásra volt képes. Míg a 7. kawasakis, aki egymás után 3 elsőségre volt képes. Eddig 4 olyan idény volt 1983-ban, 1996-ban, 1998-ban és 2007-ben, hogy valaki nem lett bajnok azt követően, hogy az idényben zsinórban 3-szor nyert.

250/450 National szezonok, amelyekben valaki egymás után 3 győzelmet aratott

1973 – Gary Jones (Honda) 3 egymás utáni győzelem (bajnok)
1977 – Tony Di Stefano (Suzuki) 3 (bajnok)
1978 – Bob Hannan (Yamaha) 8 (bajnok)
1979 – Bob Hannah (Yamaha) 4 (bajnok)
1980 – Kent Howerton (Suzuki) 4 (bajnok)
1981 – Kent Howerton (Suzuki) 4 (bajnok)
1983 – Bob Hannah (Honda) 3 (nem bajnok)
1984 – Ricky Johnson (Yamaha) 3 (bajnok)
1985 – Jeff Ward (Kawasaki) 3 (bajnok)
1986 – Ricky Johnson (Honda) 4 (bajnok)
1987 – Ricky Johnson (Honda) 3 (bajnok)
1989 – Jeff Stanton (Honda) 5 (bajnok)
1993 – Mike Kiedrowski (Kawasaki) 4 (bajnok)
1995 – Jeremy McGrath (Honda) 3 (bajnok)
1996 – Jeremy McGrath (Honda) 3 (nem bajnok)
1997 – Jeff Emig (Kawasaki) 4 (bajnok)
1998 – Jeff Emig (Kawasaki) 3 (nem bajnok)
2000 – Ricky Carmichael (Kawasaki) 6 (bajnok)
2001 – Ricky Carmichael (Kawasaki) 5 (bajnok)
2002 – Ricky Carmichael (Honda) 12 (bajnok)
2003 – Ricky Carmichael (Honda) 6 egymás utáni győzelem/3 egymás utáni győzelem (bajnok)
2004 – Ricky Carmichael (Honda) 12 (bajnok)
2005 – Ricky Carmichael (Suzuki) 12 (bajnok)
2006 – Ricky Carmichael (Suzuki) 6/3 (bajnok)
2007 – Ricky Carmichael (Suzuki) 5 (nem bajnok)
2007 – Grant Langston (Yamaha) 3 (bajnok)
2008 – James Stewart (Kawasaki) 12 (bajnok)
2009 – Chad Reed (Suzuki) 4 (bajnok)
2010 – Ryan Dungey (Suzuki) 9 (bajnok)
2012 – Ryan Dungey (KTM) 10 (bajnok)
2013 – Ryan Villopoto (Kawasaki) 3 (bajnok)
2015 – Ryan Dungey (KTM) 5 (bajnok)
2016 – Ken Roczen (Suzuki) 4/3 (bajnok)
2017 – Eli Tomac (Kawasaki) 3

Júl 08

Elhunyt a 2-szeres világbajnok Carlqvist

Gyászol a motokrossz vb. Rövid betegség után július 7-én 63 éves korában meghalt a kétszeres világelső svéd Hakan „Carla” Carlqvist. (Hegyi András)

Carlqvist a 70-es és a 80-as évek egyik legnagyobb sztárja volt. A nagyon agresszív vezetési stílusával tűnt ki, míg az egyik közönség kedvenc is volt. Carla az egyetlen svéd motokrosszos, aki két különböző kategóriában is képes volt a vb-aranyra, míg ő az egyetlen svéd, aki Yamahával nyert 500-as vb-címet.
Carlqvist tehetséges labdarúgó, sí versenyző és jégkorong játékos is volt, aki elég későn, csak 16 évesen kezdett el motokrosszozni. Olyannyira tehetséges volt, hogy több éven keresztül párhuzamosan krosszozott és hokizott is profiként. A motokrossz vb alatt is. A vb-n 1974 és 1988 között szerepelt. A 250-es és az 500-as géposztályban versenyzett, 1979-ig a 250-ben, majd az 500-ban. Tagja volt a gyári Ossa, Husqvarna, Yamaha és Kawasaki csapatnak is.

A legnagyobb sikereit a Huskyval és a Yamahával érte el. A Husqvarnával 1979-ben 250-es világbajnok lett, majd 1983-ban a Yamahával ért a csúcsra az 500-ban. 1980-ban és 1981-ben vb-harmadik volt az 500-ban. Összesen 21 nagydíjgyőzelmet aratott. A 250-ben 6-szor, az 500-ban 15-ször nyert. A Husqvarnával 6, a Yamahával 14, a Kawasakival 1 nagydíjgyőzelemre volt képes.

Carlqvist legemlékezetesebb győzelme a karriere utolsó sikere volt. 1988-ban az 500-as Belga Nagydíjon a legendás Namurban a 2. futamban 50 másodperces előnnyel vezetett, amikor is verseny közben megállt egy pohár sörre. Carlqvist kettős futamgyőzelemmel diadalmaskodott a privát Kawasakijával. Carla a visszavonulása után sajnos teljesen eltávolodott a motokrossz vb-től.

Régebbi bejegyzések «